5 product trends die het online goed doen

Ben je nieuw in de e-commerce markt en zoek je naar een gat in de markt? Of ben je online al aanwezig met producten maar wil je je bedrijf uitbreiden? Het kan allemaal als je maar goed inspeelt op de vraag van de consument. Je idee voor een nieuwe productgroep kan nog zo goed zijn, maar als er geen vraag naar is zal je helaas weinig verkopen. Het is dus belangrijk om je aanbod in te spelen op product trends. In dit blog halen we 5 product trends aan die het de afgelopen jaren online goed hebben gedaan en deze stijgende lijn ongetwijfeld vast zullen houden.

Smartwatches

Horloges zijn niet meer wat ze ooit waren. Qua functionaliteiten is het horloge met zijn tijd meegegaan en heeft dan ook een groei doorgemaakt die perfect aansluit bij de vraag van hedendaagse consumenten. Een horloge dragen om enkel de tijd af te lezen is passé. Met een smartwatch kun je praktisch alles doen wat je normaal met je telefoon doet. De smartwatch is overigens nog niet lang op de markt dus dat betekend dat er altijd nog ruimte is voor nieuwe aanbieders. 

Smart speakers

Om nog even door te gaan in de trends van slimme producten, is ook de de smart speaker niet weg te denken uit dit lijstje. Er is dan ook berekend dat in 2025 ongeveer 75% van de huishoudens in het bezit zijn van ten minste één smart speaker. Dit is dan ook het perfecte moment om in te springen op deze product trend! 

Sportkleding

Sportkleding is niet meer weg te denken in de meeste garderobes. Of mensen de sportkleding daadwerkelijk dragen om in te sporten of omdat het dusdanig comfortabel zit dat er een heerlijke bankhangdag in doorgebracht wordt, voor jouw e-commerce platform maakt het verschil niet uit. De doelgroep voor sportkleding is dan ook met name jongeren zoals Millennials en Gen Z. Deze zijn het best te bereiken via populaire sociale media platforms zoals Instagram en Facebook. 

Huidverzorging

Persoonlijke verzorging wordt steeds belangrijker onder alle doelgroepen. De verzorging van de huid is hier een groot onderdeel van en dit resulteert dan ook in een mooie kans om de e-commerce markt te verrijken. Een natuurlijke look wordt steeds populairder en de verkoop van make-up producten is over de laatste jaren gedaald. Daarentegen is de vraag naar huidverzorgingsproducten gestegen. Het beste van jezelf naar voren laten komen doe je immers door de au naturel look te rocken. De verkoop van huidverzorgingsproducten sluit naadloos aan bij deze vraag. 

Waterflessen

De afgelopen decennia zijn we ons steeds bewuster geworden van het milieu en een duurzaam leven. Plasticgebruik wordt steeds minder populair en herbruikbare producten zijn het nieuwe normaal. Hier past de product trend van de waterfles perfect bij. De herbruikbare waterfles heeft zijn populariteit te danken aan het gebruiksgemak en het besef dat alle kleine beetjes helpen om de wereld een mooiere plek te maken. Investeren in de product trend waterfles is dus een slimme zet!