Leuke manieren om je kantoor in te richten

Het kantoor is een plek waar je over het algemeen veel komt. Toch wordt de werkplek nooit ingericht op een manier die huiselijk aanvoelt. Dat is misschien logisch, maar tegelijk ook wel zonde. Je moet je toch thuis voelen op een plek waar je een groot deel van de week je tijd besteed. In dit blog lees vijf tips hoe je je kantoor creatief inricht.

Regel een kantoorhond

Dit heeft niet zozeer met de inrichting te maken, maar wel voor een goede en relaxte sfeer. Onderzoek heeft aangetoond dat een hond op kantoor ervoor zorgt dat de stress onder werknemers afneemt omdat ze eens in de zoveel tijd met de hond spelen of wandelen.

Fleur je kantoor op met planten

Een kaal kantoor is voor niemand leuk. Planten zijn hier een hele simpele oplossing voor. Planten zorgen er ten eerste voor dat je je kantoor leuk inricht. Ten tweede zijn planten goed voor je gezondheid. Ze produceren namelijk zuurstof. Het juiste zuurstofgehalte in de ruimte is niet alleen goed voor je gezondheid, maar werkt ook nog eens stressverlagend. Sommige planten hebben nog een extra functie, namelijk het opnemen van vieze geurtjes. 

Heb je geen groene vingers en ga je vergeten om de planten water te geven? Dan zijn kunstplanten voor jou misschien een betere optie. Je leukt je kantoor er in ieder geval wel mee op en je hebt er nooit meer omkijken naar.

Ga voor kleur

Kleuren hebben onbewust een grote invloed op de gemoedstoestand van mensen. Mensen associëren kleuren met gevoelens. Oranje en geel zijn goede kleuren om mensen aan het werk te zetten. Deze kleuren zijn namelijk inspirerend en stimulerend. Wil je rust creëren? Ga dan voor een groene tint. De zakelijke kleur is blauw terwijl bruin als warm en speels wordt ervaren.

Met andere woorden, als je gaat spelen met kleur beïnvloed je de mensen om je heen, al is het vaak onbewust.

Maak een relaxruimte

Kantoor is natuurlijk dé plek om te werken. Maar vergeet niet dat je ook moet kunnen relaxen. Je hoofd leegmaken in de pauze is van groot belang om daarna weer effectief te zijn tijdens je werk. Een relaxruimte is de perfecte plek om je werk even aan de kant te zetten, je zorgt zo voor een huiselijke sfeer, terwijl je toch op kantoor bent.

Houd het wel ordelijk

Je moet wel wel altijd rekening mee houden dat je het niet te druk maakt. Te veel spulletjes en planten zorgen juist weer voor een chaos, en dat is precies wat mensen níét nodig hebben om goed te werken. Zorg dus voor een aantal opbergmogelijkheden, want een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd.