pvc vrije printmedia

PVC-vrije printmedia voor bedrijven die hun carbon footprint willen verkleinen

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de impact die hun activiteiten hebben op het milieu en zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Een manier om dit te doen is door over te stappen op PVC-vrije printmedia en milieuvriendelijke materialen. PVC, of polyvinylchloride, is een veelgebruikt materiaal in de productie van printmedia, maar het is niet biologisch afbreekbaar en kan giftige chemicaliën vrijgeven als het afbreekt. PVC-vrije printmedia is een alternatief dat milieuvriendelijker is. 

4 opties om je milieu footprint te verkleinen

Dat duurzaamheid belangrijk is hoeven we je niet uit te leggen. Daarom geven we je gelijk 4 opties om zelf al je carbon footprint te verkleinen.

Optie 1: Maak veel gebruik van papier

Er zijn verschillende opties voor bedrijven die willen overstappen op PVC-vrije printmedia. Een van de meest populaire opties is papier. Papier is gemakkelijk verkrijgbaar, betaalbaar en ook nog eens biologisch afbreekbaar. Recyclen is geen enkel probleem en is een duurzame keuze voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Optie 2: Maak gebruik van PVC vrij bioplastic

Een andere optie is bioplastic. Plastic is een van de grootste vervuilers van de wereld. In ieder milieu spotje zie je wel stranden die vol liggen met plastic dat niet afbreekbaar is. Bioplastic is gemaakt van plantaardige grondstoffen in plaats van olie en is helemaal biologisch afbreekbaar. Het is echter wel duurder dan traditionele plastic varianten en papier en is daarnaast ook lastiger om te verkrijgen. 

Optie 3: Zoek naar biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal

Niet alleen de producten die je maakt of levert hebben invloed op je footprint. Wat dacht je van al dat verpakkingsmateriaal dat jaarlijks eenmalig wordt gebruikt en vervolgens wordt weggegooid? Ook voor bedrijven die hier een stap in willen zetten zijn er mogelijkheden. Wat dacht je van alternatieven zoals kraftpapier, papieren zakken of afbreekbaar karton?. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar, recyclebaar en een duurzame keuze voor verpakkingen. Bovendien straal je ook direct uit dat duurzaamheid belangrijk is voor jouw bedrijf.

Optie 4: Ga samenwerkingen aan met duurzame bedrijven

Tot slot zijn er ook voldoende bedrijven die net als jij bezig zijn met duurzaamheid. Of het nu gaat om het produceren van PVC-vrije printmedia of het gebruik van duurzame materialen. Als jij het voor jouw bedrijfsvoering belangrijk vind om duurzaam bezig te zijn, waarom verwacht je dit dan niet van bedrijven waar je mee samenwerkt? Juist door te gaan samenwerken met bedrijven die hetzelfde over duurzaamheid denken kun je door de gehele waardeketen een verschil aanbrengen.